Welkom op de pagina van de Welpen Jongens van Scouting Oirschot. Ben jij een jongen tussen de 7 en 11 jaar? Vind jij het leuk om in een zeer actieve groep allerlei kei gave en stoere scouting activiteiten te doen? Heb jij zin in:

 •        Sport en spel
 •        Actief bezig zijn
 •        Uitdagingen aangaan
 •        Spannende avonturen beleven

 Kom dan bij de Welpen Jongens en speel mee in Jungleboek!

Lees verder om te zien wat wij allemaal doen en hopelijk kom jij ook bij onze groep!

 

Wie zijn wij?

De Welpen Jongens van Scouting Oirschot zijn jongens van 7 tot en met 11 jaar. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Wij draaien op donderdag van 18.30 uur tot 20.00 uur.

Wat doen we vooral?

We zijn eigenlijk altijd buiten te vinden om allerlei activiteiten te doen. Zo gaan we vaak naar het bos voor levend stratego, geluidenspel, panterjacht en smokkelspelen. Daarnaast verzinnen we natuurlijk regelmatig nieuwe activiteiten, zodat het vernieuwend en uitdagend blijft. Op de weg zijn we ook te vinden met onder meer kaart en kompas in een aangepaste vorm, etalagetochten, kralentochten en andere varianten. Bij echt slecht weer blijven we binnen om te knutselen, knopen, kompas uitleg, toneel en koken.

En niet te vergeten: Scouting is ook kampvuur stoken, dus we hebben regelmatig een kampvuur waarop we brood of frikandellen bakken. Meestal sluiten we een groepsavond af met een leuk spel.

Wat doen we nog meer?

 • Overvliegen met de hele Scoutinggroep
 • Sinterklaas met de Bevers, Welpen Meisjes en Welpen Gemengd
 • Kerstdiner op sjiek
 • Carnavalsfeest met de hele Scoutinggroep
 • Sint Joris feest met de hele Scoutinggroep
 • Vader-zoon weekend (dit is eens in de twee jaar)
 • Jaarafsluiting met de hele Scoutinggroep
 • Een spetterend zomerkamp als afsluiting van het scoutingjaar

Wie is de leiding?

Het leidingteam van de Welpen Jongens bestaat uit drie mannen en twee vrouwen. Zij hebben jaren ervaring met Scouting en zijn zeer enthousiast, gedreven en actief. Samen zorgen zij ervoor dat het iedere week kei gezellig is op de blokhut bij de Welpen Jongens.

Contact

Ben jij een jongen tussen de 7 en 11 jaar en wil jij bij de Welpen Jongens? Vul dan snel het aanmeldingsformulier in.

Voor vragen of informatie kun je altijd mailen naar: welpenjongens@scoutingoirschot.nl

Wij zijn ook op Facebook te vinden: www.facebook.com/welpenjongensoirschot 

Foto's en verhalen

Bij de Welpen Jongens zijn wij zeer actief bezig met allerlei activiteiten. Om een beeld te krijgen van de activiteiten die wij allemaal doen, zetten wij regelmatig verhalen en foto's op onze Facebookpagina. Deze activiteiten zijn zeer afwisselend, zoals pionieren op een groepsavond, afsluiting van het scoutingjaar in een pretpark, vader-zoon weekend en vele andere scoutproof en uitdagende activiteiten.

Zomerkampen

Onze zomerkampen zijn een van de leukste dingen van het scoutingjaar! Elk jaar gaan we bij andere scoutinggroepen in de buurt op kamp en beleven we verschillende avonturen die in het teken staan van een bepaald thema, zoals Wilde Westen, Bootcamp, Middeleeuwen, Kunst, Egypte, Space en nog veel meer.