Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Voor iedereen

Er zijn verschillende soorten Scouting: landscouting, waterscouting en luchtscouting. Ook kinderen met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-14 jaar en 14-18 jaar. Ouder dan 18 jaar? Ook dan biedt Scouting uitdaging! 

Scouting Nederland

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft 100.00 actieve leden! De 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1100 Scoutinggroepen.